Werkwijze

Hoe werk ik

Eerst en vooral ben ik ervaringsdeskundige. In mijn persoonlijke leven ben ik in aanraking geweest met ingrijpende gebeurtenissen die zowel mijzelf als mijn naasten betroffen. Zo heb ik al vroeg moeten leren omgaan met verminderd zicht, ben ik mantelzorger geweest van personen met psychische kwetsbaarheid, heb ik mensen bijgestaan die misbruikt zijn en personen die met suïcidale gedachten worstelden.

Ik werk graag laagdrempelig, en laat het van jou afhangen of we telefonisch, online, tijdens een wandeling , of op locatie afspreken. Belangrijk is dat het voor jou fijn voelt want mijns inziens is een prettige omgeving de basis voor een gesprek. Als wij na ons(telefonische kennismakingsgesprek samen doorgaan dan kijk ik samen met jou wat jij op dit moment nodig hebt in je leven om om te kunnen gaan met wat jou is overkomen. In het eerste gesprek luister ik goed naar je verhaal en brengen we samen je hulpvraag in kaart. Als je een klik voelt en je beslist dat je daarna verder wilt, dan kijken wij samen welke pakket het beste bij jouw situatie past en vraag past. Daarna evalueren we waar je staat, of je op eigen kracht verder kan, pas op de plaats wil maken of door wilt gaan. Net wat voor jou het fijnste voelt.

Als hulpverlener los ik je probleem niet op en kan ik jouw pijn niet wegnemen, maar kan ik je begeleiden in het inzichtelijk maken van gedachten, gevoelens en  emoties waardoor je meer grip krijgt om hiermee om te gaan en in kan zetten in je dagelijks leven. Als ik jou niet de passende hulp kan bieden dan denk ik met je mee waar je die hulp mogelijk wel kan krijgen.

Tijdens de begeleiding werk ik aan:

 • Inzicht in je proces
 • De band met je omgeving
 • De kijk naar jezelf
 • Herkennen/ erkennen van emoties en hun functies

Wederzijds vertrouwen tijdens de gespreken is een voorwaarde, zodat je vanuit gelijkwaardigheid open en eerlijk kunt spreken. Ook geloof ik dat humor kan helpen om de zwaarte soms te verlichten. 

Kortom bij Tupay komen de opleidingen, levenservaring en ervaringsdeskundigheid samen

Traject en frequentie

Tijdens een individueel traject van 7 sessies verspreid over een periode van 4 maanden gaan wij op zoek naar antwoorden. We werken samen via mijn 6 stappen model. Dit model laat zien wat de basisstappen zijn en dat je ze in een bepaalde volgorde moet doorlopen.

Dit traject bevat:
1.  7 sessies van 75  minuten
2.  1 op 1 contact
3.  Opdrachtenmap met huiswerkopdrachten die je thuis oefent.
4. Vier tussentijdse contactmomenten via Whatsapp/mail  waarin opdrachten kunnen worden doorgestuurd 
5. Bonus materiaal

 

  Meedoenregeling Gemeente Nijmegen
  Heb je een lager inkomen en ben je woonachting in Nijmegen dan kom je via de meedoenregeling in aanmerking voor korting op een traject.

  Wat vind jij jezelf waard?

  • De wachtlijst voor gratis hulpverlening waarin de mogelijkheid bestaat dat je na het lange wachten niet de juiste hulpverlener en methodiek treft en in de tussentijd je klachten toenemen?
  • Op korte termijn een betaald traject waarbij je de schoenen of de mooie game op de pc in de uitverloop op lange termijn schuift? En achteraf denkt. “Het is maar goed dat ik die schoenen niet gekocht heb want daarmee was ik weer dat doodlopende pad ingeslagen. Of “ Ik kocht die game omdat ik in een ‘andere wereld’ wilde zijn” en nu merkt dat je na het volgen van een traject in je eigen wereld terecht bent gekomen”.

  Een traject helpt je:

  Van

  Overleven
  Voldoen aan
  Vasthouden
  Geven
  Somber
  Lage eigenwaarde
  Moeten
  Snel geïrriteerd
  Zelfverwijten
  Afleiding zoeken

  Naar

  Leven
  Jezelf zijn
  Vrijgeven
  Ontvangen
  Vrolijk
  Zelfliefde
  Ont-moeten
  Relaxter leven
  Begrip
  In het nu leven

  Contact

   

  contact@praktijktupay.nl

  06-20500091

  KVK: 91679907

  BTW: NL004908694B89

  Bezoekadres:

  Beuningen ( op afspraak)
  Schoenaker 10, 6641 Beuningen SZ

  Elst ( op afspraak)
  Nieuwe Aamsestraat 32, 6662 ND Elst

  "Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: gatgeschillen.nl"
  Open chat
  Welkom bij Praktijk Tupay, hoe kan ik je helpen?