Trajecten
Herken je dit?
-
Je werk doe je met hart en ziel. Je staat voor iedereen klaar en schiet je collega te hulp waar dat nodig is. Je bent niet te beroerd om wat extra’s te doen voor de ander. Dat maakt je een fijne collega bent. Maar dan spreekt je leidinggevende voor de zoveelste keer uit dat je echt op tijd bij de volgende vergadering aanwezig moet zijn en dat je jouw stem ook moet laten horen tijdens werkoverleg. Tevens krijg je terug dat collega’s het moeilijk vinden om je op dingen te wijzen omdat je niet goed lijkt om te kunnen gaan met feedback. Terwijl iedereen zeker jouw goede bedoelingen ziet, stelt je leidinggevende je voor om eens met de bedrijfspsycholoog te gaan praten. Je merkt ook wel dat je sneller geïrriteerd bent als er werk blijft liggen, waardoor cliënten langer moeten wachten. Je kan het niet goed aanzien hoe er met cliënten wordt opgegaan. Je merkt dat je het steeds moeilijk vindt om de juiste balans te vinden tussen dat wat er van je gevraagd wordt. Als iemand jou aanspreekt op jouw functioneren, voel je je vaak persoonlijk aangesproken, begin je te twijfelen en voor je het weet bijt je van je af of trek je jezelf liever terug. Je kent jezelf zo helemaal niet meer.
- Onderweg naar huis merk je dat het gesprek van die dag je dwars zit.. Die avond zit je samen met je partner televisie te kijken en zegt je partner “wat is er met de koffie gebeurd,?” Nog voor je het in de gaten hebt roep je harder dan je van jezelf gewend bent “Jezus wat kan jij zeiken om niets” vervolgens bied je snel excuses aan en loop je naar de keuken om nieuwe koffie te zetten. Je voelt je tranen prikken in je ogen. “was deze reactie nou echt nodig?” vraag je je af. Terwijl je in de keuken staat neem je nog even het aanrecht af en zet je het vuilnis buiten. Het is maar goed dat je morgen vrij bent en het huis weer eens echt kan schoonmaken want je weet hoe fijn iedereen het vind als thuis alles op zijn plek staat. Het laatste waar je op dit moment op zit te wachten is de afkeurende blikken van je je familie.
-
Dat weekend is een vriendin jarig, dus besluit je op bezoek te gaan. Van te voren kleed je je wel drie keer om. Je besluit dit keer voor de veiligste outfit te gaan, want de vorige keer kreeg je terug dat het geen gala feest is. In de voordeur ruit kijk je nog een keer of je haar wel goed zit. Op het moment dat de deur opengaat hoor je” Wow zijn jullie aan het verbouwen ofzo?” en je denkt:” zie je wel, het is ook nooit goed!” De opmerking raakt je ook en je gaat ook nog eens kijken of het niet waar is wat ze zeggen. Dit wil je niet meer!
- Dinsdagavond heb je afgesproken om met je vrienden uit eten te gaan. Tijdens het avondeten begint iemand over de politiek en er wordt volop gediscussieerd. Je vindt het lastig om echt jouw mening te geven, en ergens vraag je je diep van binnen af of je wel een mening hebt. Je besluit om maar mee te knikken want dan kunnen ze daar ook niets van zeggen en zo blijf je tenminste neutraal. Ineens herinner je je het gesprek van je leidinggevende eerder die week. Deze gaf jou aan dat je tijdens de vergaderingen ook niet op leek te komen voor jouw mening. Thuis in bed vraag je je af wat je er eigenlijk echt van vind en je betrapt je erop dat je bij zulke thema’s vaak helemaal niet weet wat echt voor jou belangrijk is. Want wie zit er eigenlijk echt op jouw mening te wachten? Voor je het weet vinden ze jouw ook moeilijk en mag je niet meer mee. Langzaam aan begin je je ook steeds ongelukkiger te voelen.
-
Nu je werkgever je heeft aangegeven dat het zo niet langer kan en je heeft voorgesteld eens met iemand te gaan praten. Denk je terug aan de gesprekken met de psycholoog waar je jaren terug eens mee gesproken hebt, toen jouw grote liefde je verlaten had omdat hij vond dat je te soft was. Je begreep dat toen niet en kon het maar moeilijk verkroppen, want je deed er alles aan om er voor degene te zijn. De gesprekken met de hulpverlening van toen hebben er weinig toe bijgedragen en je merkt nu dat je eigenlijk ook bij haar nooit eerlijk bent geweest over wat je voelt en jouw bezighoud uit angst dat je door de psycholoog als ‘gek’ verklaard zou worden. Bij vragen als “hoe voel je je deze week” gaf je liever aan dat het beter ging want jij merkte ook wel hoezeer zij haar best voor jou en het zou wel aan jezelf gelegen hebben dat jij je niet beter ging voelen door de behandeling.
Je merkt nu dat je eigenlijk altijd hebt geprobeerd om te voldaan aan wat je omgeving van je verwachtte. Ze hebben gelijk. Je kunt niet tegen kritiek, je probeert het telkens voor te zijn en het liefst wil je het voor iedereen goed doen en daar wil je nu voorgoed mee afrekenen.
Hoe zou het zijn als:
- je de opmerkingen van collega’s niet meer als aanval voelt, maar als een kans om samen te groeien — omdat je stevig genoeg staat om je niet omver te laten blazen?
- je thuis kunt landen zónder jezelf op de tweede plek te zetten.
Dat een vrije dag écht vrij mag zijn — voor jou. Zonder schuldgevoel. Zonder alles eerst perfect te regelen voor de ander.
- je niet steeds zo streng hoeft te zijn voor jezelf.
Dat je niet meer denkt: ik doe het niet goed genoeg,maar voelt: ik mag het op mijn eigen manier doen.
- je zonder uitleg of excuses durft te zeggen:
“Vandaag kies ik voor rust.”
En dat het oké is. Dat je niet meegaat naar dat ene familiediner waar iedereen ‘gezellig’ verwacht dat je komt.Dat je een drukke werkborrel laat schieten omdat je voelt dat je leeg bent.
Dat je afzegt voor die verjaardag, ook al is het een goede vriendin, omdat je merkt dat je behoefte hebt aan stilte, een boek, een wandeling even niets.En dat dát geen zwakte is, maar kracht.
Omdat je eindelijk luistert naar wat jij nodig hebt.
- je leert verwoorden wat er écht in je speelt,
zodat je masker af mag —
en je niet langer hoeft te spelen dat het goed gaat, maar kunt zijn wie je bent
- je gaat ervaren dat therapie eigenlijk persoonlijke ontwikkeling is omdat jij aan jezelf wilt werken om de beste versie van jezelf te ontdekken.
- je ontdekt dat het geen zwakte is om hulp te zoeken maar een daad van bewustwording.
Een keuze om jezelf beter te leren kennen.
Niet omdat je ‘stuk’ bent,
maar omdat je voelt: er zit meer in mij dan dit.Een stap in persoonlijke ontwikkeling,
in zelfzorg, in groeien op een manier die past bij jóuw tempo en leven.
Dit is mogelijk:
Soms weet je diep vanbinnen: dit is het moment. Je hebt genoeg meegedraaid, gewacht, geslikt, aangepast. Je wil niet wéér in hetzelfde patroon vallen. Je wil beweging. Verandering. Maar dan op jouw manier — afgestemd, zacht en verdiepend.
Daarvoor is dit traject ontworpen.
Een individueel traject van 8 sessies, verspreid over ongeveer 6 maanden. Je krijgt de tijd én de ruimte om echt te landen in de stappen die jij zet. We werken vanuit de I.K.Z.E.L.F.-cirkel, zodat we niet alleen kijken wat je doet, maar vooral waarom je het doet — en wat je nodig hebt om dat duurzaam te veranderen.
Je ontvangt:
✅ 8 individuele sessies van max. 75 minuten
✅ Praktische opdrachten (in een map die je ook later kunt blijven gebruiken)
✅ Tussentijdse afstemming via WhatsApp of mail (3x), om je inzichten te verdiepen
✅ Mijn scherpe blik en zachtheid, zodat jij niet harder hoeft — maar wel eerlijker kunt kijken
Na dit traject…
– Weet je beter waar jouw grenzen liggen, en hoe je die met rust en helderheid aangeeft — zonder jezelf uit te leggen of weg te cijferen.
– Durf je keuzes te maken die echt bij jou passen, ook als de buitenwereld daar iets van vindt.
– Voel je je minder snel persoonlijk aangevallen, en kun je in werk- of privégesprekken rustig aangeven wat je nodig hebt.
– Durf je jouw mening te uiten, zonder dat je eerst drie rondjes in je hoofd hoeft te draaien of bang bent voor afwijzing.
– Kun je ‘nee’ zeggen zónder schuldgevoel, en ‘ja’ vanuit volle overtuiging.
– Zie je jezelf niet meer als ‘te gevoelig’, maar begrijp je hoe jouw systeem werkt — en hoe je het kunt ondersteunen.
– Heb je ervaren dat persoonlijke ontwikkeling niet zwaar of vaag hoeft te zijn, maar juist verhelderend, praktisch en licht.
En misschien wel het allerbelangrijkst: Je staat steviger. Niet harder, niet scherper, maar zachter en wijzer. Dichter bij jezelf.
De investering €1225,-
of in 3 termijnen van €430-
Een volmondige JA tegen jezelf. Niet omdat je het niet goed doet — maar omdat je voelt: ik ben het waard om mezelf écht te leren begrijpen.
Meld je hier aan voor het traject!
Contact
KVK: 91679907
BTW: NL004908694B89
Bezoekadres:
Beuningen ( op afspraak)
Schoenaker 10, 6641 Beuningen SZ
Elst ( op afspraak)
Nieuwe Aamsestraat 32, 6662 ND Elst
"Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: gatgeschillen.nl"

