Trajecten

Herken je dit?

 • Je werk doe je met hart en ziel. Je staat voor iedereen klaar en schiet je collega te hulp waar dat nodig is. Je bent niet te beroerd om wat extra’s te doen voor de ander. Dat maakt je een fijne collega bent. Maar dan spreekt je leidinggevende voor de zoveelste keer uit dat je echt op tijd bij de volgende vergadering aanwezig moet zijn en dat je jouw stem ook moet laten horen tijdens werkoverleg. Tevens krijg je terug dat collega’s het moeilijk vinden om je op dingen te wijzen omdat je niet goed lijkt om te kunnen gaan met feedback. Terwijl iedereen zeker jouw goede bedoelingen ziet, stelt je leidinggevende je voor om eens met de bedrijfspsycholoog te gaan praten. Je merkt ook wel dat je sneller geïrriteerd bent als er werk blijft liggen, waardoor cliënten langer moeten wachten. Je kan het niet goed aanzien hoe er met cliënten wordt opgegaan. Je merkt dat je het steeds moeilijk vindt om de juiste balans te vinden tussen dat wat er van je gevraagd wordt. Als iemand jou aanspreekt op jouw functioneren, voel je je vaak persoonlijk aangesproken, begin je te twijfelen en voor je het weet bijt je van je af of trek je jezelf liever terug. Je kent jezelf zo helemaal niet meer.

 • Onderweg naar huis merk je dat het gesprek van die dag je dwars zit.. Die avond zit je samen met je partner televisie te kijken en zegt je partner “wat is er met de koffie gebeurd,?” Nog voor je het in de gaten hebt roep je harder dan je van jezelf gewend bent “Jezus wat kan jij zeiken om niets” vervolgens bied je snel excuses aan en loop je naar de keuken om nieuwe koffie te zetten. Je voelt je tranen prikken in je ogen. “was deze reactie nou echt nodig?” vraag je je af. Terwijl je in de keuken staat neem je nog even het aanrecht af en zet je het vuilnis buiten. Het is maar goed dat je morgen vrij bent en het huis weer eens echt kan schoonmaken want je weet hoe fijn iedereen het vind als thuis alles op zijn plek staat. Het laatste waar je op dit moment op zit te wachten is de afkeurende blikken van je je familie.
 • Dat weekend is een vriendin jarig, dus besluit je op bezoek te gaan. Van te voren kleed je je wel drie keer om. Je besluit dit keer voor de veiligste outfit te gaan, want de vorige keer kreeg je terug dat het geen gala feest is. In de voordeur ruit kijk je nog een keer of je haar wel goed zit. Op het moment dat de deur opengaat hoor je” Wow zijn jullie aan het verbouwen ofzo?” en je denkt:” zie je wel, het is ook nooit goed!” De opmerking raakt je ook en je gaat ook nog eens kijken of het niet waar is wat ze zeggen. Dit wil je niet meer!

 • Dinsdagavond heb je afgesproken om met je vrienden uit eten te gaan. Tijdens het avondeten begint iemand over de politiek en er wordt volop gediscussieerd. Je vindt het lastig om echt jouw mening te geven, en ergens vraag je je diep van binnen af of je wel een mening hebt. Je besluit om maar mee te knikken want dan kunnen ze daar ook niets van zeggen en zo blijf je tenminste neutraal. Ineens herinner je je het gesprek van je leidinggevende eerder die week. Deze gaf jou aan dat je tijdens de vergaderingen ook niet op leek te komen voor jouw mening. Thuis in bed vraag je je af wat je er eigenlijk echt van vind en je betrapt je erop dat je bij zulke thema’s vaak helemaal niet weet wat echt voor jou belangrijk is. Want wie zit er eigenlijk echt op jouw mening te wachten? Voor je het weet vinden ze jouw ook moeilijk en mag je niet meer mee. Langzaam aan begin je je ook steeds ongelukkiger te voelen.
 • Nu je werkgever je heeft aangegeven dat het zo niet langer kan en je heeft voorgesteld eens met iemand te gaan praten. Denk je terug aan de gesprekken met de psycholoog waar je jaren terug eens mee gesproken hebt, toen jouw grote liefde je verlaten had omdat hij vond dat je te soft was. Je begreep dat toen niet en kon het maar moeilijk verkroppen, want je deed er alles aan om er voor degene te zijn. De gesprekken met de hulpverlening van toen hebben er weinig toe bijgedragen en je merkt nu dat je eigenlijk ook bij haar nooit eerlijk bent geweest over wat je voelt en jouw bezighoud uit angst dat je door de psycholoog als ‘gek’ verklaard zou worden. Bij vragen als “hoe voel je je deze week” gaf je liever aan dat het beter ging want jij merkte ook wel hoezeer zij haar best voor jou en het zou wel aan jezelf gelegen hebben dat jij je niet beter ging voelen door de behandeling.

  Je merkt nu dat je eigenlijk altijd hebt geprobeerd om te voldaan aan wat je omgeving van je verwachtte. Ze hebben gelijk. Je kunt niet tegen kritiek, je probeert het telkens voor te zijn en het liefst wil je het voor iedereen goed doen en daar wil je nu voorgoed mee afrekenen.

Hoe zou het zijn als:

 •  je de suggestie van je collega gewoon kunt horen en daar met zelfvertrouwen afspraken over kunt maken over hoe jullie dit de komende periode gaan doen?

 

 •  je na een drukke dag werken thuis ook kan genieten. Dat je je vrije dag ook kunt gebruiken om een dagje met een vriendin naar de sauna te gaan of te gaan winkelen zonder dat je het gevoel hebt dat je tekort schiet bij je huisgenoten?

 

 • Je stopt met jezelf dingen te verwijten omdat je denkt dat je niet genoeg je best doet?

 • de dag aanbreekt dat ook jij zonder schaamte, of angst bij je gezin, familie of vrienden durft aan te geven dat je dit keer niet mee gaat naar dat ene feestje of etentje. Dat je besluit eerder te vertrekken omdat je merkt dat je anders over jouw eigen grenzen gaat. Dat de angst voor afwijzing wegvalt omdat je zonder schuldgevoel alleen thuis durft te blijven zodat je dat ene boek of die film kan kijken waar je al zolang naar uitkeek.
 • je woorden zou leren geven aan wat er echt van binnen in jou afspeelt waardoor je masker af kan en je met opgeheven hoofd verder kan.
 • je gaat ervaren dat therapie eigenlijk persoonlijke ontwikkeling is omdat jij aan jezelf wilt werken om de beste versie van jezelf te ontdekken.

Dit is mogelijk:

Tijdens een individueel traject van 8 sessies verspreid over een periode van 4 maanden gaan wij op zoek naar bovenstaande antwoorden. Ik werk via mijn 6 stappen model. Dit model laat zien wat de basisstappen zijn en dat je ze in een bepaalde volgorde moet doorlopen.

Dit traject bevat:

 • 8 sessies van  max. 90 minuten
 • 1 op 1 contact
 • Opdrachtenmap met huiswerkopdrachten die je thuis maakt.
 • Drie tussentijdse contactmomenten via Whatsapp of mail waarin opdrachten kunnen worden doorgestuurd  zodat ik met je mee kan kijken naar je opgedane inzichten.

Na het volgen van het traject:

 • Na het traject vind je het geen punt meer als je collega met kritiek komt. Je begrijpt dat jullie samen even moeten kijken hoe je dat doet om die taak af te krijgen. Tijdens het gesprek voel je je niet meer persoonlijk aangevallen en bekijken jullie samen hoe je de opdracht het best kan inplannen zonder dat jij er de dupe van wordt. Je durft zelfs te zeggen dat je hiervoor extra uren nodig hebt, zonder dat je je schuldig of opgejaagd voelt.
 • Als je partner aangeeft koffie te willen durf jij te zeggen. “Schat als je toch koffie gaat halen neem er meteen een voor mij mee” Je komt voor jezelf op zonder dat je jezelf daarover veroordeeld.
 • Je hebt een verjaardag en trekt dat aan waar jij je op dat moment lekker in voelt en je begrijpt ook beter waarom je deze keuze bij jezelf maakt.
 • Het lukt je om jouw standpunten eerlijk en open aan te geven. Als er een weerwoord komt weet jij veel beter wat jouw persoonlijke motivatie was en waarom en kun je jouw ideeën toe lichten. Hierdoor voel je je zelfverzekerder en krachtiger, ook als jouw mening anders blijkt dan die van je omgeving merk je dat je daar niet meer wakker van ligt. je waardoor het jou eerder niet lukte om je grenzen aan te geven.
 • Durf je zelf je beslissingen te maken en weet je beter waar jouw grenzen liggen zodat je tijdig ‘nee’ durft te zeggen zonder dat dat schuldgevoelens oproept.
 • Krap je je achter je oren omdat je erachter bent gekomen dat “anders’ zijn wel bij je past en jou uniek maakt.
 • Heb je ervaren dat hulpverlening ook fijn kan zijn en niet zo zwaar als wat je voorheen dacht.

De investering in dit traject is  €990,00 en een volmondige JA tegen jezelf om hiermee aan de slag te willen gaan. De bereidheid om de tussentijdse opdrachten te maken, want die zorgen ervoor dat wat je leert ook in de praktijk toepasbaar is en waardoor het uiteindelijk in je systeem gaat zitten

Betalingsmogelijkheden:

In een keer of in 3 termijnen van €350,00

Meedoenregeling Gemeente Nijmegen  
Ben je inwoner van Nijmegen en heb je een laag inkomen dan kom je mogelijk in aanmerking voor korting op bovenstaand traject. Check het hier  https://vergoedingen.nijmegen.nl/

Meld je hier aan voor het traject!

Contact

 

contact@praktijktupay.nl

06-20500091

KVK: 91679907

BTW: NL004908694B89

Bezoekadres:

Beuningen ( op afspraak)
Schoenaker 10, 6641 Beuningen SZ

Elst ( op afspraak)
Nieuwe Aamsestraat 32, 6662 ND Elst

"Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: gatgeschillen.nl"
Open chat
Welkom bij Praktijk Tupay, hoe kan ik je helpen?