Gratis

Ebook: Hoogsensitiviteit, dat wat jij nog niet wist.

Voor wie vraag je dit aan?

Gratis: Lichaamssignalen inventarisatie plan.

Voor wie vraag je dit aan?

Je kent ze wellicht wel. Opmerkingen als “Hup schouders eronder gewoon even doorzetten” of “Stel je niet zo aan, van een griepje is nog niemand doodgegaan.” Vaak klopt dat natuurlijk ook. Maar wist je dat pijnen een signaal zijn van je lichaam en dat ze je iets willen vertellen en wist je dat pijnen heel nuttig kunnen zijn als je echt naar ze leert luisteren? En hier zit hem nu net de crux want daarvoor de tijd nemen dat gaat bijna niet meer want als je thuis komt van een drukke werkdag dan komen de verantwoordelijkheden voor je gezin, vrienden en mantelzorgtaken vaak om de hoek kijken. Nog even gauw langs die ene persoon omdat je die al zolang niet gezien hebt of nog even snel boodschappen meenemen voor die hulpbehoevende buurvrouw terwijl je je kind naar de sport brengt.

’s Avonds had je afgesproken om met je partner naar die ene film te willen kijken om even gezellig samen te kunnen zijn en dat quality time momentje in te lassen terwijl je eigenlijk het liefst naar bed zou willen gaan omdat je doodop bent. Gelukkig is je partner een romanticus en heeft hij voor deze speciale gelegenheid voor een goede fles wijn gezorgd die er ook voor kan zorgen dat je ontspant. De volgende ochtend merk je dat je een flinke hoofdpijn hebt en voor je naar het werk gaat pak je snel nog een pilletje daartegen om de dag door te komen. Op je werk merk je dat je je lunch vergeten bent en voor je het weet heb je alweer de zoveelste snack gekocht uit de kantine om de honger te doen stillen en heb je na een paar dagen last van obstipatie. Nog voor je weer naar huis gaat wip je snel nog binnen bij de plaatselijke apotheek om daar iets tegen te halen want ojee wat een ongemak, dat kun je er nu niet bij hebben!

Allemaal voorbeelden van hoe goed wij in staat zijn om lichaamssignalen te negeren of te onderdrukken. Bij het niet tijdig luisteren naar signalen kunnen klachten chronisch worden en zich vast gaan zetten in je lichaam. Vaak gaan wij pas naar de huisarts als het ‘te laat’ is. De huisarts kan bijna niets anders dan kijken naar de klacht waarmee je binnen komt en je daar iets voor voorschrijven. Soms een middel, soms een verwijzing naar een psycholoog, maar omdat daar de wachtlijst vaak lang is zijn er gelukkig nog middelen om de angst,- en paniek mee te onderdrukken totdat je geholpen wordt. Middelen die het gevoel onderdrukken waardoor je bijna niet meer kan verwoorden wat nu eigenlijk het oorspronkelijke probleem was als je bij je hulpverlener komt. Want het is een opeenstapeling van pijnen.

Daarom heb ik voor jou dit lichaamssignalen inventarisatie plan gemaakt waarop de meest voorkomende signalen vanuit het lichaam staan vermeld. Hierop kun je per dag aankruisen welke signalen jij hebt opgemerkt en wat je ertegen hebt gedaan en met welk middel. (denk hierbij aan bepaalde medicatie, alcohol, drugs, roken, snoepen, slaapmedicatie,  etc). Aan het einde van de week heb je een duidelijk overzicht waardoor je makkelijker een patroon kan gaan herkennen.

Nogmaals een paracetamol is helemaal geen probleem mits je het incidenteel gebruikt maar omdat wij juist in zo’n gehaaste maatschappij leven vergeten wij bijna de tijd waarin wij iets slikken of gebruiken. Daarbij ligt het ook in je aard dat je niet lastig gevonden wil worden en er graag voor iedereen wil zijn.

Ben jij je bewust van de hoeveelheid lichaamssignalen die je negeert? Ontdek het nu zelf.

Contact

 

contact@praktijktupay.nl

06-20500091

KVK: 91679907

BTW: NL004908694B89

Bezoekadres:

Beuningen ( op afspraak)
Schoenaker 10, 6641 Beuningen SZ

Elst ( op afspraak)
Nieuwe Aamsestraat 32, 6662 ND Elst

"Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: gatgeschillen.nl"
>
Open chat
Welkom bij Praktijk Tupay, hoe kan ik je helpen?